Onze werkwijze in 5 stappen

Hoe gaan we te werk bij het bouwen van een website?

Om ervoor te zorgen dat uw website zo optimaal mogelijk wordt ontwikkeld, hebben we een stappenplan dat we volgen bij het ontwerpen en bouwen van elke nieuwe website. U vindt dit stappenplan op deze pagina, zodat u een duidelijk(er) inzicht krijgt in onze werkwijze. Elke website die ontworpen en gebouwd wordt door Webcheck, doorloopt deze stappen. Het is voor ons heel belangrijk dat elke klant uitermate tevreden is over de opgeleverde website, alsook over de service en de communicatie van onze kant in het algemeen. Moest u ooit een probleem of fout ontdekken in onze werkwijze, mag u steeds een bericht sturen.
werkwijze1

Kennismaking met de klant

Allereerst willen we uitgebreid kennismaken met elke klant. We luisteren graag naar zijn/haar noden en wensen, en zullen zo veel mogelijk vragen stellen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen over wat voor website er exact gewenst wordt.

We vinden een prettig contact heel belangrijk in onze klantenrelaties. We zullen eerst communiceren via e-mail of telefoon; in een later stadium (of bij uitgebreidere opdrachten) kunnen we ook praten via een online communicatietool (Zoom) of met elkaar in gesprek gaan.

Een eerste ontwerp

Nadat we ons een beeld hebben kunnen vormen van de noden en wensen van de klant, gaan we aan de slag voor een eerste ontwerp. We proberen er een eigen toets in te leggen, zonder de eisen van de klant te vergeten. Regelmatig zullen we de klant op de hoogte houden van de vorderingen. Dit via screenshots, maar indien mogelijk (en gewenst) ook door een online omgeving te maken waarop we de website testen. Zo kan de klant de website al bekijken – en feedback geven – terwijl deze nog gebouwd wordt.

Een eerste ontwerp is natuurlijk nooit definitief, dat weten we zelf ook. We vragen regelmatig feedback van de klant, en passen het ontwerp hierop aan.

Webontwikkeling
Webdesign

Uitgebreid testen

Nadat het eerste ontwerp min of meer goedgekeurd is door de klant, gaan we functionaliteit inbouwen, en de website uitgebreid testen. Het is natuurlijk de bedoeling dat alles perfect werkt eens de website gelanceerd wordt. We zorgen ervoor dat alles plugins geïnstalleerd en geconfigureerd zijn, alle API-koppelingen werken, … .

De klant kan tijdens deze fase de website ook zelf aan een grondige test onderwerpen. Zo kan hij/zij zelf zien wat er goed werkt, en wat (nog) minder werkt, en ook weer feedback geven aan ons over ons werk.

Terugkoppeling naar de klant

Vooraleer we de website officieel lanceren of opleveren, gaan we nog een gesprek aan met de klant. Is de klant volledig tevreden? Dan kunnen we naar de 5de (en laatste) stap gaan. Is de klant nog niet tevreden, of wenst de klant nog iets anders qua layout of functionaliteit? Dan gaan we terug naar stap 2 of 3. We werken door tot de klant 100% tevreden is.

Oplevering

Wanneer de klant 100% tevreden is, zullen we de website lanceren of opleveren. We zetten de website online op onze eigen server (indien we ook de hosting moeten verzorgen), of we sturen een ZIP-bestand naar de klant met daarin de website, zodat hij/zij enkel nog de website moest installeren op de (eigen) server.

Indien gewenst kunnen we na oplevering of lancering ook nog onderhoud leveren. Dit op vraag van de klant, en volledig vrijblijvend.

Wat kost een website van Webcheck?

Alle websites die we ontwikkelen volgen de hierboven beschreven werkwijze. Onze werkwijze kunnen we natuurlijk steeds wijzigen op vraag van de klant, en naargelang de taak die we toegewezen krijgen.

Basis

Een eenvoudige website van Webcheck heeft u al vanaf €399. Deze prijs omvat o.a. een aangepast ontwerp op een gratis thema (betaalde thema’s gaan ook, maar zijn op kosten van de klant). 5 pagina’s, waaronder een homepage en een contact-pagina (met contactformulier). Noodzakelijke (gratis) plugins zijn inbegrepen, zoals een template-builder en een beveiligingsplugin. We zorgen ervoor dat de website SEO-geoptimaliseerd is, en koppelen deze (indien gewenst) met uw sociale media-kanalen.

Extra’s

Voor een extra prijs van €25/maand zorgen we ervoor dat uw website online staat en bereikbaar is (hosting en domeinnaam). Daarnaast krijgt u één uur manueel onderhoud per maand bij dit pakket. Dit wil zeggen dat we maximaal 1 uur per maand aan uw website werken, bijvoorbeeld om afbeeldingen te vervangen, nieuwe functionaliteit toe te voegen, teksten te updaten, … . Meerdere uren gaat uiteraard ook, dit tegen het uurtarief van €25/uur. We zorgen er ook voor dat u over e-mailadressen beschikt (onbeperkt) op basis van de domeinnaam die u kiest. Tenslotte zullen we steeds bereikbaar zijn via e-mail en telefoon.

Basis website

Basis website voor de kleine ondernemer
300
00
Eenmalig
  • Aangepast ontwerp (gratis thema)
  • 5 pagina's
  • Contactformulier
  • Noodzakelijke (gratis) plugins
  • SEO-optimalisatie
  • Koppeling met sociale media-kanalen

Onderhoud

Onderhoudscontract voor uw website
25
00
Maandelijks
  • Domeinnaam & hosting
  • Onbeperkt e-mailadressen
  • 1 uur manueel onderhoud (per maand)
  • Support via telefoon & e-mail

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte voor een website aan, door onderstaand formulier in te vullen. We beantwoorden uw vraag binnen 3 werkdagen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.